CD&V en N-VA samen naar de kiezer in Aalter

24/02/12 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

In Aalter, de thuisbasis van minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V), trekken CD&V en N-VA samen naar de kiezer.

CD&V en N-VA samen naar de kiezer in Aalter

© Reuters

De samenwerking tussen CD&V en N-VA, opgestart in september 2005, blijft in Aalter gewoon doorlopen. De nationale partijbesturen gaven daarvoor groen licht. Bij de verkiezingen van 2006 kreeg N-VA drie plaatsen op de lijst in Aalter, nu krijgt diezelfde N-VA vijf van de 25 plaatsen.

Het programma bouwt in grote mate voort op dat van 2006. De focus komt onder meer te liggen op een actief tewerkstellingsbeleid, een geintegreerd verkeersbeleid, een gezins- en bedrijfsvriendelijke fiscaliteit en aandacht voor wonen en handel in het centrum. De campagne zal samen gevoerd worden.

Verschillen in benadering

"Wat is het verschil tussen de twee? Ik moet er altijd heel hard naar zoeken. Als er al verschillen zijn, dan zijn het verschillen in benadering en dan wordt daaraan geschaafd. Ook op het niveau van de Vlaamse regering werken CD&V en N-VA goed samen."

Federaal spreekt De Crem over een 'constructiefout'. "De toekomst moet uitmaken of het een goede zaak is of de twee grootste partijen niet samenwerken", zegt hij.

Bij zijn eerste deelname in 1994 werd De Crem prompt burgemeester van Aalter. Dat burgemeesterschap werd verlengd in 2000 en 2006. (Belga/INM)

Onze partners