CD&V dan toch voor lagere btw op elektriciteit

16/11/13 om 08:55 - Bijgewerkt om 08:55

CD&V is dan toch bereid om een btw-verlaging op elektriciteit te aanvaarden. Dat zegt staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert in een interview met De Tijd.

CD&V dan toch voor lagere btw op elektriciteit

© Belga

Volgens staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert heeft zijn partij CD&V binnenskamers beslist om dan toch de btw-verlaging op elektriciteit te aanvaarden.

"Alle zeilen moeten worden bijgezet. Zelfs de zeilen met een gat in, klinkt het. "Ja, ik heb het dan over de btw-verlaging op elektriciteit. We moeten de bedrijven nú helpen, zodat ze hun hoofdkwartieren kunnen zeggen dat er hulp onderweg is", dixit de Vlaamse christendemocraat.

Lineaire lastenverlaging

CD&V koppelt wel een voorwaarde aan die btw-verlaging. "We moeten ook een lineaire lastenverlaging bekomen. We moeten daar één pakket van maken en dat politiek doen passeren", aldus Bogaert.

Btw-verlaging en lineaire lastenverlaging zijn samen goed voor een "inspanning van honderden miljoenen euro's lastenverlaging, bovenop de maatregelen voor 1,1 miljard euro die al zijn genomen".

Loonkloof

Op 27 november buigen alle regeringen van het land zich in het Overlegcomité opnieuw over een concurrentiepact. Vorige week zei Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) reeds dat een btw-verlaging bespreekbaar is, maar dat de loonkloof "het echte debat is". (Belga/MI)

Onze partners