CD&V-dames protesteren met zwarte kleren

Zo goed als alle vrouwelijke parlementsleden van CD&V dragen zwarte kleren om hun ongenoegen te tonen over het ontbreken van CD&V-vrouwen in de nieuwe federale regering.

Zo goed als alle vrouwelijke parlementsleden van CD&V dragen woensdag zwarte kleren. Ze willen daarmee op een symbolische manier hun ongenoegen tonen tegen het ontbreken van CD&V-vrouwen in de nieuwe federale regering.

Dat er van de vier regeringsposten voor de Vlaamse christendemocraten geen naar een vrouw ging, botste her en der al op kritiek. Zo was er onder meer forse kritiek van de CD&V-vrouwenorganisatie Vrouw en Maatschappij en van Miet Smet.

Ook de CD&V-vrouwen in het federale en het Vlaamse parlement zijn duidelijk niet opgezet met het ontbreken van een CD&V-vrouw in de nieuwe regering. Om hun ongenoegen te tonen, was er afgesproken dat ze woensdag allemaal zwarte kleren zouden dragen.

Fractievoorzitter

Dat nu ook het fractievoorzitterschap in de Kamer naar een man (Raf Terwingen) gaat, wakkert het ongenoegen nog aan. “Dat het opnieuw geen vrouw is geworden, is bijzonder jammer. Het heeft maar één stem gescheeld. Sonja Becq heeft nipt de duimen moeten leggen. Nochtans is voorzitter Wouter Beke zelf nog in de fractievergadering komen pleiten voor de aanstelling van een vrouw”, zo zegt een parlementslid. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content