CD&V Brugge teleurgesteld in N-VA

02/10/11 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

De Brugse afdeling van CD&V betreurt dat het via de media heeft moeten vernemen dat N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 met een eigen lijst naar de kiezer trekt.

CD&V Brugge teleurgesteld in N-VA

© ImageGlobe

De Brugse afdeling van CD&V betreurt dat het via de media heeft moeten vernemen dat N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 met een eigen lijst naar de kiezer trekt. "Wij zijn altijd loyaal geweest, hebben goed samengewerkt, maar gaan nu dus elk onze eigen weg. Het is wel goed dat er nu eindelijk duidelijkheid is," zegt voorzitter Minou Esquenet van CD&V Brugge.

"Voor de CD&V zal dit niet veel verschil maken. Wij hebben sterke mensen, pakken ervaring, een groot netwerk, en we zijn gewoon hard te werken in het belang van onze stad, op alle niveau's. We zullen ons verder blijven inzetten voor alle Bruggelingen, zoals we al veel jaren doen".

"Nu er klaarheid is over de eigen koers van N-VA, kunnen we voluit gaan voor ons project, zodat Brugge ook in de toekomst op alle vlakken op de kaart staat en dat Bruggelingen bij de meest tevreden burgers van het land blijven horen,".

N-VA solo

N-VA trok in 2006 nog in kartel met CD&V naar de kiezer en behaalde twee zetels. Na de legislatuur wordt het kartel opgedoekt, zo is gisteren beslist op een bijzondere bestuursvergadering.

N-VA maakt zich sterk een lijst met 47 namen rond te krijgen. Een lijsttrekker is nog niet aangeduid. Lokaal N-VA-voorzitter Tijl Waelput wil nog geen commentaar kwijt over de beslissing. Woensdag geeft hij om 10 uur een persconferentie. (Belga/KVDA)

Onze partners