CD&V blaast kabouters N-VA, SP.A en Open VLD op (video)

17/02/14 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:21

Felix de Clerck, lijstduwer voor CD&V in West-Vlaanderen, blaast in een filmpje een gele, een rode en een blauwe kabouter op. Daarmee roept hij N-VA, SP.A en Open VLD op te stoppen met 'de kabouterpolitiek'.

CD&V blaast kabouters N-VA, SP.A en Open VLD op (video)

De gele Fuck you-kabouter, net voor Felix De Clerck hem opblaast. © Felix De Clerck

Kleurrijke kabouters waren de afgelopen weken het onderwerp van de politieke verslaggeving. N-VA gaf de aftrap door gele kabouters uit te delen op haar Verandering voor Vooruitgang-congres. Hun kabouter maakt het N-VA-symbool voor deze campagne: wijs- en middenvinger opgestoken, het Victory-teken.

N-VA kwam in een discussie terecht met de ontwerper van de kabouter en zijn vrouw Ottmar Hörlen Cornelia Regner-Hörl. Zij waren verbolgen dat een reclamebureau hun kabouter verkocht aan een rechtse partij. 'Hadden we geweten waarvoor ze zouden dienen, dan hadden we ze nooit verkocht'.

Waar het echtpaar Hörl dan weer wel mee kon lachen was het antwoord van SP.A-voorzitter Bruno Tobback. Hij stuurde een foto de wereld in van een rode kabouter die een iets minder beleefd vingergebaar maakte. De rode rakker steekt zijn middelvinger op, en zou aldus Tobback de woordvoerder van 'de kabouterbond tegen confederalisme' zijn.

De rode middelvinger kreeg dan weer enthousiast navolging van Open VLD'er Rik Daemsen enkele Jong VLD'ers. Zij posseerden met blauw exemplaar - en hun eigen middelvinger.

Rik Daems en enkele Jong VLD'ers met hun fuck you-kabouter.

Rik Daems en enkele Jong VLD'ers met hun fuck you-kabouter. © .

'Yipee ki-yay motherfucker'

We mogen al eens lachen, moeten ze gedacht hebben. Niet zo bij Felix De Clerck, de West-Vlaamse lijstduwer van de Kamerlijst van CD&V. Hij lanceert een kort maar krachtig filmpje waarin hij de kabouterpartijen vraagt te stoppen met hun kabouterpolitiek. Dat maakt hij duidelijk met weinig woorden en sprekende beelden. 'Yipee ki-yay motherfucker' is het eninge wat De Clerck zegt. Met sardonische grijns en blik op oneindig drukt hij op een rode knop, waarop een gele, rode en blauwe Fuck you-kabouter de lucht in gaan. Het filmpje eindigt met de oproep van De Clerck om te stoppen met de kabouterpolitiek.

Dat het sprookjesbos toch niet meer is wat het geweest is.

Onze partners