Catherine De Bolle wil vertrouwen in politie opkrikken

29/02/12 om 16:43 - Bijgewerkt om 16:43

Catherine De Bolle heeft in Brussel de eed afgelegd als commissaris-generaal van de federale politie.

Catherine De Bolle wil vertrouwen in politie opkrikken

© Belga

Ze deed dat in aanwezigheid van de ministers van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en van Justitie Annemie Turtelboom.

De Bolle volgt op 1 maart Paul Van Thielen op, die sinds 7 maart 2011 ad interim de federale politie leidde. De 42-jarige De Bolle is de eerste vrouwelijke en ook de jongste commissaris-generaal van de federale politie. Daarvoor was ze sinds 2001 korpschef van de lokale politie in Ninove. Haar aanstelling geldt voor een periode van vijf jaar.

Vertrouwen opkrikken
Die komende vijf jaar wil De Bolle de relaties met de lokale politie versterken, het vertrouwen in de politie in het algemeen en in het bijzonder in de federale politie opkrikken en bouwen aan een
veilige samenleving.

"Ik ben trots dat ik de eerste vrouw ben aan het hoofd van de federale politie, maar man of vrouw, het is uiteindelijk de inhoud die telt", reageert De Bolle. "We moeten professioneler en rationeler werken, en goed omgaan met de mensen en middelen die we hebben om te zorgen voor een veiligere samenleving."

"De politie zal efficiënter moeten werken en de afbakening van de essentiële taken is een noodzaak", zei de nieuwe commissaris-generaal in haar toespraak.

Vrouwen binnen de politie
De Bolle had het tenslotte ook nog over het aantal vrouwen binnen de politie. "Ik ben enorm voor diversiteit en we moeten dat principe ook hanteren in ons rekrutering en selectie", zei ze. Momenteel is
één agent op de vier een vrouw. (Belga/TE)

Onze partners