Carl Devlies uit de nationale politiek als hij burgemeester wordt

19/09/12 om 01:23 - Bijgewerkt om 01:23

CD&V-volksvertegenwoordiger en voormalig staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies neemt afscheid van de nationale politiek als hij burgemeester van Leuven wordt.

Als Devlies, zoals nu, enkel opnieuw schepen kan worden, wil hij hierover een beslissing nemen in overleg met zijn partijbestuur. Dat heeft hij gezegd tijdens een Meet the Press-avond bij de Leuvense Persclub.

Geen voorakkoord

Binnen CD&V-Leuven is vorig jaar afgesproken dat er na de verkiezingen geen cumul meer mogelijk zal zijn tussen een nationaal en lokaal mandaat. CD&V bestuurt momenteel Leuven samen met de sp.a onder leiding van burgemeester Louis Tobback en heeft drie schepenen in de universiteitsstad.

Als CD&V in de bestuursmeerderheid blijft, staat Devlies voor de keuze tussen een nationaal en lokaal mandaat. Devlies ontkende dat sp.a en CD&V reeds een akkoord hebben om als dat mathematisch mogelijk is voor de vierde opeenvolgende legislatuur Leuven te besturen. Hij wees er wel op dat de samenwerking met de sp.a tot dusver zeer goed geweest is en beide partijen voor Leuven al heel wat gerealiseerd hebben.

Andere stijl

Devlies benadruktedat hij als burgemeester een heel andere bestuursstijl zou hebben dan Louis Tobback en meer dialoog en betrokkenheid van de Leuvenaar zou nastreven, zonder in besluiteloosheid te vervallen. (Belga/TV)

Onze partners