Carl Devlies: 'Nota Di Rupo minstens verdienstelijk'

05/07/11 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:30

De nota van formateur Elio Di Rupo is minstens een verdienstelijke inspanning, dat zegt Carl Devlies (CD&V), staatssecretaris voor de Coördinatie van de Fraudebestrijding.

Carl Devlies: 'Nota Di Rupo minstens verdienstelijk'

© Belga

Langs Vlaamse kant reageerde nog geen enkele partij op de nota van Di Rupo. Ook het CD&V-regeringslid sprak er zich niet echt over uit, omdat 'de bevoegde partij-instanties zich eerst nog over de nota moeten buigen.

Dat doen ze de volgende dagen, verduidelijkte hij. 'Maar het is minstens een verdienstelijke inspanning die is geleverd', luidde de voorzichtige commentaar.

Strijd tegen fraude

Devlies maakte de formateur eerder een nota over de strijd tegen de sociale en fiscale fraude. Die kan volgens de staatssecretaris 1 miljard euro opleveren. Di Rupo houdt echter met een pak meer opbrengsten rekening. Devlies gaf toe dat zijn berekeningen concreet, maar tegelijk minimaal zijn.

Wellicht is het mogelijk om een hoger bedrag te halen, stelde hij. De Vlaamse christendemocraat wees erop dat Di Rupo ook rekening houdt met winsten die een betere werking van de administratie en de inspectiediensten kan opleveren. Die efficiëntiewinsten had Devlies niet meegerekend.

Devlies: 'Cijfers Di Rupo wellicht realistisch'

'Wij gaan de nota grondig bestuderen, maar ik heb het gevoel dat Di Rupo een grote inspanning heeft geleverd en zich zeer grondig heeft voorbereid.' De cijfers die de formateur naar voren schuift in de strijd tegen de fiscale en sociale fraude, zijn volgens de CD&V'er 'wellicht realistisch', klonk het. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners