Camping van Zilvermeer goedgekeurd als tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen

23/12/15 om 16:44 - Bijgewerkt om 16:44

De federale ministerraad en Fedasil hebben officieel groen licht gegeven voor het gebruik van het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol als tijdelijk opvangcentrum voor 300 vluchtelingen.

Camping van Zilvermeer goedgekeurd als tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen

© AFP

De opvang start op 5 januari op de camping van het domein en zal tegen de paasvakantie beëindigd worden, zodat het toeristisch seizoen er niet verstoord raakt.

Eerder had het Antwerpse provinciebestuur al toestemming gegeven aan Fedasil om het Zilvermeer als opvanglocatie te onderzoeken. Ze stelde wel als voorwaarde dat het om een tijdelijk project tot eind maart moest gaan en dat Fedasil zou instaan voor permanente begeleiders en veiligheidspersoneel. Op die manier zouden de bezorgdheden van de reguliere campingbewoners kunnen worden weggenomen.

Vaste kampeerders

De provincie zal de komende dagen samen met Fedasil de vaste kampeerders inlichten over de concrete organisatie van de noodopvang. De gemeente Mol, die zelf ook al een opvanginitiatief met 40 plaatsen beheert, neemt het informeren van de ruimere omgeving voor haar rekening.

Het opvangen van vluchtelingen zou de recreatieve functie van het Zilvermeer de komende maanden niet in de weg staan. (Belga/TE)

Onze partners