Busramp Sierre: Ouders doen zelf reconstructie

© Reuters
Simon Demeulemeester

Een onderzoeksbureau gaat op vraag van een groep ouders de busramp in Sierre volledig reconstrueren. Een identieke bus zal eenzelfde traject afleggen om definitief antwoord te krijgen op de vraag of de buschauffeur met opzet tegen de tunnelwand is gereden.

Een onderzoeksbureau met wereldfaam gaat op vraag van een groep ouders de busramp in Sierre volledig reconstrueren. Dat melden de kranten van het Mediahuis. Een identieke bus zal eenzelfde traject afleggen om definitief antwoord te krijgen op de vraag of de buschauffeur met opzet tegen de tunnelwand is gereden.

De Zwitserse autoriteiten hebben de piste van een wanhoopsdaad van de buschauffeur nooit volledig uitgeklaard. Een groep van veertien vaders en moeders kan dat maar moeilijk aanvaarden en heeft daarom het onafhankelijke forensisch onderzoeksbureau IFS ingeschakeld.

Ze willen koste wat het kost de precieze omstandigheden kennen waarin de 22 kinderen, vier begeleiders en twee chauffeurs in Sierre om het leven kwamen in maart 2012. De ouders betalen zelf voor het onderzoek. De wetenschappers zijn bereid hun bevindingen over te maken aan het Zwitserse gerecht. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content