Busongeval Zwitserland: autopsie wijst niet op gezondheidsproblemen chauffeur

15/03/12 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:34

De buschauffeurs hadden niet gedronken en hadden geen gezondheidsprobleem, zo blijkt uit de autopsie. Er was ook geen technisch mankement aan de bus.

Busongeval Zwitserland: autopsie wijst niet op gezondheidsproblemen chauffeur

© Reuters

De buschaufeurs hadden niet gedronken en er was ook geen technisch mankement aan de bus. Uit de autopsie is ook gebleken dat er geen gezondheidsprobelemen waren die een verklaring kunnen bieden voor het ongeval. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek in Zwitserland over het busongeluk. Dat heeft Tom Coremans, zaakvoerder van Toptours, gezegd tijdens een persconferentie.

Ook van vermoeidheid bij de chauffeurs kan volgens Horremans geen sprake zijn. Op het moment van het ongeval waren ze nog maar één uur aan het rijden en ze waren de avond tevoren in Saint-Luc gearriveerd.

Die hypothese had ook Yves Mannaerts, directeur van de Federatie van de Belgische Autobus- en Autocarondernemers en Reisorganisatoren (FBAA), al uitgesloten. Hij benadrukte ook de strenge richtlijnen voor buschauffeurs.

Onduidelijk wie van de twee chauffeurs reed

Het is overigens nog steeds niet duidelijk wie van beide chauffeurs aan het stuur zat van de autobus. Beide hadden wel grote ervaring met het besturen van een autobus. (Belga/SD)

Onze partners