Busongeval: meester Frank en zijn collega's laten leegte na

15/03/12 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:08

Bij de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland zijn ook vier begeleiders te betreuren. Zij laten allen een grote leegte na bij de schoolkinderen.

Busongeval: meester Frank en zijn collega's laten leegte na

© Belga

Frank Van Kerckhove, meester Frank voor zijn leerlingen, gaf les aan de Sint-Lambertusschool in Heverlee. Hij was erg geliefd bij zijn leerlingen en werd hard geapprecieerd, zo blijkt uit de vele berichtjes die toestroomden na het ongeval. Het is duidelijk dat zijn dood een diepe indruk heeft nagelaten bij de leerlingen en hun ouders. De 40-jarige vader van drie kinderen, die zijn carrière begon bij Crejaksie, de jeugdvereniging van de liberale mutualiteit, laat een grote leegte na.

In de familie "is de schok keihard aangekomen", zegt Franks broer Kristof in De Standaard. "Voor de tweede keer dit jaar incasseren we een zware klap: in januari is onze vader onverwachts gestorven. En nu Frank."

"Het is nauwelijks te geloven dat hij nooit meer van zijn skireis terugkomt. Ik zal hem ongelooflijk missen. Hij was mijn beste vriend. Mijn maatje." Meester Frank was ook volgens zijn broer erg populair op school: "Hij werd op handen gedragen, was de grappigste van de bende."

'Ze wou nog een keer meegaan'

Monique Van Boxelaere, 70 jaar, stierf naast meester Frank. Zij ging al 30 jaar mee als vrijwillig begeleidster van de sneeuwklassen. Na deze reis zou ze afzwaaien. "Ze wou nog een keer meegaan", zegt haar schoonzoon.

"Enkele uren voor het ongeval stuurde ze nog een sms'je stuurde: dat ze in de bus stapte na een mooie vakantie. De enige troost is dat we weten dat ze stierf terwijl ze deed wat ze het liefste deed: zorgen voor kinderen."

't Stekske verliest meester Raymond en juf Veerle

In Lommel rouwen ze om het verlies van meester Raymond. Raymond Theunis was niet enkel een gewaardeerd leraar, maar ook de voorzitter van de schoolraad. De sneeuwklassen waren steeds een van de hoogtepunten van zijn schooljaar en hij besteedde er steeds veel tijd aan.
De secretaris van de schoolraad, Jacques Adriaansen, zegt dat hij een goede vriend is verloren. "En velen zullen hem zo noemen."

Veerle Vanheukelom (37) was verantwoordelijke voor het secretariaat van basisschool 't Stekske. Zij ging al 10 jaar mee met de sneeuwklassen en verzorgde er de avondlijke animatie. Ook zij had het thuisfront al laten weten dat het een "fantastische reis" was geweest. Zij laat een man en twee jonge kinderen na. (LeVif/SD)

Onze partners