Busongeval: Alle gewonden geïdentificeerd

15/03/12 om 05:35 - Bijgewerkt om 05:35

Alle gewonden van het ongeval met de Belgische bus in het Zwitserse Sierre zijn geïdentificeerd. Zeven gewonden zijn afkomstig van basisschool 't Stekske in Lommel, 17 komen van uit de Sint-Lambertusschool uit Heverlee.

Busongeval: Alle gewonden geïdentificeerd

© Belga

Bij de Lommelse basisschool is er dus sprake van zeven gewonden, onder wie twee zwaargewonden, en 17 dodelijke slachtoffers (twee volwassenen en vijftien kinderen). De school uit Heverlee betreurt 17 gewonden, onder wie twee zwaargewonden, en negen dodelijke slachtoffers (twee volwassenen en zeven kinderen). Ook de twee buschauffeurs kwamen om het leven.

De gewonden zijn verspreid over vier verschillende ziekenhuizen. Drie zwaargewonden zijn opgenomen in Lausanne, het vierde zwaargewonde slachtoffer wordt verzorgd in Bern. Veertien gewonden zijn opgenomen in Sion: zij hebben voornamelijk, zware en minder zware, breuken opgelopen. Hun toestand is stabiel. In Viège zijn nog zes kinderen opgenomen.

Lichamen mogelijk donderdagavond gerepatrieerd

Ondertussen staan twee C-130 transportvliegtuigen van het leger ter beschikking van de regering voor de repatriëring van de lichamen van de overleden slachtoffers.

Premier Elio Di Rupo liet verstaan dat die repatriëring plaats zou kunnen vinden na de identificatie van de slachtoffers, vanaf donderdagavond. De regering wil de repatriëring in een keer uitvoeren. Twee C-130's werden daarom teruggeroepen van een oefening in Portugal.

De regering beslist in de komende dagen over "de meest geschikte manier" voor de herdenkingen, gaf de premier nog aan op de militaire luchthaven van Melsbroek, waar hij een persconferentie gaf bij de terugkeer van het bezoek aan Sion en Sierre. De premier legde in Zwitserland bloemen neer aan de plaats van het ongeluk.

Minister van Defensie De Crem liet nog optekenen dat de Airbus A310 waarmee de families van de slachtoffers overgevlogen werden naar Zwitserland, "ter beschikking blijft van de families". Het toestel zou eveneens donderdag kunnen terugkeren naar België. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners