Busbegeleider doodgeslagen omdat hij foto's maakte

08/04/12 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

De man die in Brussel een medewerker van de MIVB doodsloeg, is bekend bij het gerecht. Hij ging door het lint toen de controleur foto's maakte van de auto van zijn vriend.

Eén dag na de feiten zijn er meer details bekend omtrent de dader die een medewerker van de MIVB heeft doodgeslagen. Het gerecht houdt er rekening mee dat de stoppen bij de dader doorsloegen omdat de MIVB-controleur foto's maakte van het de auto van zijn vriend.Nadat een bus van de MIVB in aanrijding kwam met een auto, trommelde de bestuurder van de wagen een vriend op. De MIVB stuurde een controleur ter plaatse om vaststellingen te doen van het ongeval.

Foto's

Toen de controleur in het kader van deze vaststellingen foto's maakte van de auto, ging de vriend van de bestuurder helemaal door het lint. Hij viel de MIVB-medewerker aan.

Bestuurder had gedronken

Zowel de dader als de bestuurder van de auto zijn gekend bij het gerecht. De Brusselse procureur des konings Bruno Bulthé bevestigde dat op de VRT-radio. Bulthé gaf geen verdere commentaar, maar zei wel nog dat de bestuurder van de auto die de bus aangereden heeft, gedronken had.

Maatregelen

De ontmoeting tussen de vertegenwoordigers van het MIVB-personeel en de minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet wordt intussen dan toch vervroegd naar maandagnamiddag. Dat is Op basis van verschillende contacten met de diverse partijen heeft Milquet aan de vakbonden laten weten dat ze beschikbaar is om hen vroeger te ontmoeten dan aanvankelijk was gepland.

De ontmoeting vindt plaats op het kabinet van Milquet en in aanwezigheid van Milquet (cdH) zelf, Brussels minister-president Charles Picqué (PS) en een vertegenwoordiger van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld), die momenteel in het buitenland verblijft.

Tijdens de ontmoeting is het de bedoeling dat de federale overheid en het gewest aan de vakbonden van de MIVB voorleggen welke maatregelen er genomen kunnen worden om de veiligheid van het personeel te verhogen.

Straffen

Eerste minister Elio Di Rupo reageert "met afschuw" op de agressie die een medewerker van de MIVB het leven kostte. De premier rekent erop dat politie en justitie er alles aan zullen doen om de verantwoordelijke snel voor de rechtbank te brengen en zeer streng te straffen.

"Dit tragische voorval moet ons ook doen stilstaan bij het gebrek aan respect tegenover zij die zich via hun job ten dienste stellen van onze maatschappij", zegt Di Rupo. (EE)

Onze partners