Burgemeester van Damme Dirk Bisschop komt om bij auto-ongeval

02/05/14 om 04:39 - Bijgewerkt om 04:39

De burgemeester van Damme is met zijn vriendin om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De 59-jarige Dirk Bisschop verloor de controle over het stuur.

Burgemeester van Damme Dirk Bisschop komt om bij auto-ongeval

Dirk Bisschop © BELGA

Het ongeval gebeurde in de Weststraat in Vivenkapelle, deelgemeente van het West-Vlaamse Damme, bevestigt het gemeente.

Dirk Bisschop reed even voor 20.00u met zijn Porsche in de Weststraat toen hij om nog onbekende redenen de controle over het stuur verloor. Hierdoor belandde het voertuig in de gracht.

Voor de burgemeester van Damme kwam alle hulp te laat. De hulpdiensten konden zijn partner in eerste instantie nog reanimeren. Even later bezweek ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Zeer geliefd

Bisschop zetelde sinds 1989 in de gemeenteraad voor de toenmalige CVP. In 2001 werd hij burgemeester van Damme. "De stad herinnert Dirk Bisschop als een burgemeester die zeer geliefd was en dicht bij zijn bevolking stond", klinkt het in een persbericht. Het stadsbestuur betuigt zijn medeleven aan de getroffen families.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge stelt een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners