Brusselse taxi's staken op 10 oktober

01/10/12 om 11:10 - Bijgewerkt om 11:10

De Brusselse taxiverenigingen hebben een oproep gelanceerd om op 10 oktober te staken. Er zal bovendien een manifestatie plaatsvinden, die om 8.30 uur van start gaat aan het Noordstation.

Brusselse taxi's staken op 10 oktober

© Belga

De taxiverenigingen zijn ontevreden omdat Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) de chauffeurs en exploitanten zou verplichten om alle taximeters te vervangen. Dat zou 3.300 euro kosten per toestel, zo schrijft de krant La Capitale.

Het kabinet Grouwels reageert verbaasd. Volgens de woordvoerder van de minister is dat bedrag overdreven: "Volgens onze informatie zou de meter de helft van dat bedrag kosten". Bovendien zijn kosten aftrekbaar en zijn ook subsidies voorzien.

De woordvoerder noemt de actie ook voorbarig omdat er momenteel nog in het raadgevend comité van de sector wordt onderhandeld.

Te veel boetes

De taxichauffeurs vinden ook ze te vaak processen-verbaal krijgen en veroordelen de valse taxi's die circuleren.

De verenigingen vragen bovendien het ontslag van de directie van de administratie van de taxi's. "De directie heeft ons sinds het begin enkel lastiggevallen, in plaats van ons te helpen", luidt het. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners