Brusselse socialisten hebben 1.000 voorstellen klaar voor hoofdstad

18/09/12 om 16:51 - Bijgewerkt om 16:51

Duizend voorstellen, een voor een realistisch, realiseerbaar en betaalbaar. Dat hebben de PS en de SP.A klaar voor Brussel.

Brusselse socialisten hebben 1.000 voorstellen klaar voor hoofdstad

© Belga

De twee socialistische partijen vormen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober één lijst. Huidig burgemeester en lijsttrekker Freddy Thielemans (PS) en lijstduwer Pascal Smet (sp.a) stelden het socialistische verkiezingsprogramma voor.

Het opnieuw lanceren van de economie en het opkrikken van de werkgelegenheid geldt als de absolute prioriteit. PS en SP.A laten niet na te wijzen op de "catastrofale" balans van coalitiepartner cdH op die domeinen.

Concreet

Enkele concrete punten waar de socialisten aan willen werken, zijn de oprichting van een "éénloket"-systeem, het stimuleren van het opstarten van nieuwe bedrijven, het steunen van vooral jonge werkzoekenden en het organiseren van meer vorming. Verder willen ze meer aandacht geven aan de strijd tegen vervuiling, moeten de stadswachten ook 's nachts aan de slag gaan en moeten Brussel gaststad blijven van grote evenementen.

Naar het voorbeeld van andere Europese steden willen PS en SP.A delen van de stad teruggeven aan de voetgangers. Zo zouden de centrale lanen tussen het De Brouckèreplein en Fontainas voetgangersterrein moeten worden.

Volgens Freddy Thielemans bewijzen de duizend voorstellen dat PS en SP.A voldoende energie hebben om nog eens zes jaar (mee) te besturen. Hij is tevreden dat de socialisten tijdens de voorbije legislatuur hun 600 vooropgestelde maatregelen hebben kunnen realiseren. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners