Brussels vuurwerk lokt '100.000 toeschouwers'

01/01/15 om 02:45 - Bijgewerkt om 02:44

De verplaatsing van het Brusselse nieuwjaarsvuurwerk van de Kunstberg naar Anspach en Brouckère ging niet ten koste van de belangstelling. Volgens de woordvoerder van burgemeester Mayeur hebben 100.000 mensen de feestelijkheden in de binnenstad bijgewoond, ongeveer evenveel als vorig jaar. Het vuurwerk heeft geen brokken gemaakt.

Brussels vuurwerk lokt '100.000 toeschouwers'

© BELGA

Vanaf 22.30 uur zakten de kijklustigen massaal af naar het De Brouckèreplein in het centrum voor het spektakel en het vuurwerk dat voor het eerst in jaren niet meer op de Kunstberg werd georganiseerd. Vanaf middernacht werden gedurende 15 minuten en 33 seconden 10.000 vuurwerkpijlen afgeschoten vanop het Continental Hotel.

"De sfeer was goed, er waren veel jonge gezinnen en de optredens, de show en het vuurwerk zijn volledig verlopen zoals we gehoopt hadden", aldus Marina Bresciani van Brussels Major Events.

Volgens Carl Theunis, de woordvoerder van burgemeester Mayeur, hebben zo'n 100.000 mensen de feestelijkheden bijgewoond, ongeveer evenveel als vorig jaar.

'Nieuwe traditie'

Tijdens het vuurwerk was het tot het Fontainasplein over de koppen lopen. Her en der werden ook vanuit het publiek vuurwerkpijlen afgeschoten. "De Stad Brussel is zeer tevreden met het succes van het nieuwe nieuwjaarsevent op het De Brouckèreplein en aan de Beurs, in het midden van onze stad", klinkt het in een persbericht dat de Stad rond half één uitstuurde.

"Met dit onuitgegeven spektakel begint een nieuwe traditie, een countdown naar het nieuwe jaar in het hart van de hoofdstad van Europa." Die ligt volgens het stadsbestuur in lijn met de wil om delen van de openbare ruimte te herbestemmen voor grote, feestelijke bijeenkomsten.

In de periode tot 1u30 werden geen incidenten gemeld.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners