Brussels Rogierplein krijgt grondige facelift

08/12/10 om 17:51 - Bijgewerkt om 17:51

De werken gaan in januari eerstkomend van start en moeten half 2013 klaar zijn.

Tegen medio 2013 moet het Brusselse Rogierplein een grondige facelift hebben gekregen. Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) heeft woensdag de plannen voorgesteld voor de heraanleg van het plein.

De werken beginnen in januari 2011 en gaan volgens de raming zo'n 29 miljoen euro kosten. Volgens Grouwels krijgt het Rogierplein een futuristische luifel, een multifunctionele ingang en een lichtkoker (patio) tot op de benedenverdiepingen.

Grouwels hoopt dat de 'hypermoderne' luifel een heuse stadsbaken en een echt oriëntatiepunt voor Brussel zal vormen. De luifel heeft een diameter van meer dan 60 meter en is meer dan 9 meter hoog. Ze zal de lichtkoker overdekken, die moet zorgen voor natuurlijke lichtinval in de ondergrondse ruimte (het metrostation, het congrescentrum en de parking).

Voorts zal een stuk van de Kleine Ring worden heraangelegd op maat van voetgangers, fietsers en gebruikers van het openbaar vervoer, aldus de minister. Het metrostation Rogier zal worden gerenoveerd: de centrale gang met de handelsruimten en de lokettenzaal wordt grondig aangepakt, inclusief sanitaire voorzieningen.

Lees meer over:

Onze partners