Brussels openbaar vervoer wil staken

21/11/12 om 05:41 - Bijgewerkt om 05:41

De ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend bij de MIVB. Het personeel wil vooral meer veiligheid. De directie is verrast, maar hoopt een staking af te wenden.

De stakingsaanzegging wedr vrijdag ingediend. Ze gaat in op maandag 26 november in en eindigt op 31 december. De Brusselse vervoersmaatschappij reageert verrast, maar hoopt een oplossing te vinden. Dat schrijven Le Soir en La Capitale woensdag.

Veiligheid

"Met deze stakingsaanzegging zijn al onze acties tussen 26 november en 31 december gedekt", zegt de permanente afgevaardigde Dario Coppens. "Op dit moment hebben we nog niet beslist of we effectief actie zullen ondernemen."

De vakbond stelde een lijst op met de problemen bij de vervoersmaatschappij, waaronder het probleem van de veiligheid en "de beloftes die gemaakt zijn door het ministerie inzake netwerkbeveiliging, het personeel en de aanwezigheid van politie op het netwerk."

Onderhandelen

De MIVB is verrast, "omdat we regelmatig vergaderingen houden met de vakbonden". "We hopen nog een oplossing te vinden rond de tafel, door te onderhandelen en zonder dat het de reizigers treft", zegt woordvoerster An Van Hamme. (Belga/TV)

Onze partners