Brussels gebouw wordt ingericht voor vierhonderd asielzoekers

30/11/10 om 18:16 - Bijgewerkt om 18:16

Dat zegt staatssecretaris Courard. Volgens premier Leterme komen de plaatsen in kazernes vanaf begin december ter beschikking.

Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) belooft dat er in Brussel snel vierhonderd opvangplaatsen voor asielzoekers bijkomen.

Courard zei dat dinsdag in de Senaat, enkele uren voor hij een vergadering belegde met de verschillende bevoegde ministers en de betrokken burgemeesters om een oplossing te zoeken voor de opvangproblemen met asielzoekers in Brussel.

De staatssecretaris maakte bekend dat hij een akkoord met de Regie der Gebouwen op zak heeft om een leegstaand gebouw in de Fritz Toussaintstraat in Elsene voor opvang in te richten. Er worden 400 plaatsen gecreëerd die tot mei 2011 zullen gelden. De opvang zal worden georganiseerd met hulp van de dienst voor daklozen Samusocial.

Kazernes

Voorts verzekerde hij dat de zowat 2.000 plaatsen die de regering voorziet, onder meer in leegstaande kazernes, zo snel mogelijk in gebruik zullen genomen worden.

Ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) sprak dinsdag op de VRT-radio over 2.500 plaatsen die vanaf 5 of 6 december dag na dag ter beschikking zullen zijn. Courard wees er in de Senaat op dat het Rode Kruis tijd nodig heeft om de kazernes in te richten en het nodige personeel aan te werven.

Onze partners