Brussels Airport noteert recordgroei in 2011

30/12/11 om 21:33 - Bijgewerkt om 21:33

Brussels Airport zag in 2011 het aantal transferpassagiers stijgen met 30 procent. Ook het vrachtvervoer deed het goed.

Brussels Airport noteert recordgroei in 2011

© Belga

Brussels Airport telde in 2011 18,7 miljoen passagiers, een toename met ongeveer 9 procent tegenover vorig jaar. Het gaat om een recordgroei, luidt het bij Brussels Airport.

Vooral het aantal transferpassagiers steeg dit jaar spectaculair: plus 30 procent. Brussels Airport verklaart dat onder meer door het feit dat Brussels Airlines nu deel uitmaakt van de internationale Star Alliance. Daarnaast verwelkomde de luchthaven in 2011 drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen: Qatar Airways, Belle Air en Thai Airways International. Er werden twaalf nieuwe bestemmingen geopend. "Met die resultaten zit Brussels Airport bij de sterkste groeiers in het Europese luchthavenlandschap." De jongste maanden voelen de luchthavens wel al een effect van de verzwakte economie.

Ook het vrachtvervoer scoorde goed in Zaventem. "Terwijl op veel Europese luchthavens het vrachtvervoer sterk terugliep sinds de zomer, bleef het volume op Brussels Airport bijna constant op meer dan 470.000 ton." Belangrijke vrachtluchtvaartmaatschappijen als Korean Air Cargo, Singapore Airlines Cargo, Saudi Airlines Cargo en EVA Airways Cargo hebben geïnvesteerd in extra vluchten en capaciteit. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners