Brussels Airport: ACOD wijst voorstel minister Galant af en dreigt met hardere acties

04/08/15 om 21:11 - Bijgewerkt om 21:11

ACOD, dat samen met de liberale vakbond de stiptheidsacties organiseert op Brussels Airport, accepteert het voorstel van Mobiliteitsminister Jacqueline Galant om op 10 september te vergaderen niet. De bond dreigt met hardere acties.

Brussels Airport: ACOD wijst voorstel minister Galant af en dreigt met hardere acties

Brussels Airport © Belga Image

'We eisen namens de inspecteurs een vergadering voor 15 augustus', zegt Bart Neyensvan ACOD. 'Morgen zullen we dit communiceren naar de minister, met een deadline voor hardere acties.'

Ongerust

De luchthaveninspecteurs zijn ongerust over hun statuut. Vanwege de verhoogde terreurdreiging moesten ze al een deel van hun taken afstaan aan de politie en ze zijn bang dat de overheid nu nog meer taken door privéfirma's wil laten uitvoeren. Ook maken ze zich zorgen over de veiligheid op de luchthaven. Al vijftig keer zouden mensen door de veiligheidspoortjes geglipt zijn die sinds maart in functie zijn.

Minister Jacqueline Galant (MR) blijft bij haar standpunt dat de situatie eerst grondig moet worden onderzocht. 'De eis valt niet in dovemansoren, maar het is niet verstandig om dit in één-twee-drie op te lossen. Eerst moet alles deftig worden onderzocht', liet haar kabinet weten. De minister verblijft niet in het buitenland, maar vraagt minstens een maand de tijd om de situatie uit te klaren. De vakbondsvertegenwoordigers worden daarom uitgenodigd op 10 september, maar die datum is dus te veraf voor de bonden. (Belga/KVDA)

Onze partners