Brussels Airlines vliegt wegens 'operationele redenen' niet op ebolalanden in West-Afrika

25/08/14 om 19:43 - Bijgewerkt om 19:43

Brussels Airlines vliegt momenteel niet op de drie West-Afrikaanse landen waar er een ebola-uitbraak is, Guinee, Liberia en Sierra Leone. Die maatregel komt er niet omwille van ebola, maar wegens operationele redenen.

Brussels Airlines vliegt wegens 'operationele redenen' niet op ebolalanden in West-Afrika

© BELGA

Een tussenstop voor een crewwissel in Dakar is immers niet meer mogelijk omdat Senegal geen vluchten meer toestaat van Guinee, Liberia en Sierra Leone.

Oplossing

Brussels Airlines is in gesprek met de betrokken landen om tot een oplossing te komen, laat woordvoerder Geert Sciot weten.

Zo moet in de zoektocht naar een nieuwe tussenstop voor de noodzakelijke crewwissel bijvoorbeeld gekeken worden naar het maximaal toegestane aantal vlieguren. 'We vliegen puur om technische redenen niet,' benadruk Sciot.

Brussels Airlines hoopt zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. Sciot: 'Er is sprake van verschillende scenario's. We hopen binnen korte tijd op een oplossing. Er is goede hoop dat we daar gaan in slagen. We zijn zeer intensief bezig.'

Protest

Sinds zaterdag zijn de vluchten van Brussels Airlines naar de drie landen opgeschort. De tussenstop in Dakar, waardoor de crew niet langer in Liberia moet overnachten, kwam er na protest bij het personeel. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners