Brussels Airlines schrapt vandaag 50 vluchten na actie verkeersleiders

13/04/16 om 03:46 - Bijgewerkt om 03:46

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines annuleert woensdag "een vijftigtal vluchten van en naar Brussel" als gevolg van de sociale actie bij verkeersleiders van Belgocontrol.

Brussels Airlines schrapt vandaag 50 vluchten na actie verkeersleiders

Luchthaven van Zaventem © Belga

Dat kondigt Brussels Airlines zelf aan.

Dinsdag vanaf 17 uur annuleerde de maatschappij ook al "meer dan veertig vluchten".

Vandaag worden vluchten geschrapt naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Zweden, Italië, Hongarije, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Denemarken, Tsjechië, Noorwegen en Rusland. De luchtvaartmaatschappij biedt reizigers met een ticket voor woensdag de mogelijkheid gratis een nieuw ticket te boeken voor een vlucht voor de datum van 13 juli. Dat kunnen ze doen aan het ticketbureau op de luchthaven, het Service Centre of hun reisagentschap.

Ziek gemeld

Daarnaast raadt Brussels Airlines reizigers aan om voor hun vertrek naar de luchthaven nog eens de website van de luchtvaartmaatschappij te consulteren voor de laatste informatie over hun vlucht.

Brussels Airport had eerder deze week aangekondigd dat vanaf dinsdag drie vierde van de vluchten weer konden doorgaan, na de aanslag in de vertrekhal op 22 maart. Door de actie bij Belgocontrol, waar verkeersleiders zich ziek meldden uit onvrede over het sociale akkoord dat dinsdag bereikt werd, komt die geleidelijke heropstart echter in het gedrang.

(Belga/RR)

Onze partners