Bruno Tobback: 'SP.A komt met voorstel om pensioenen te hervormen'

09/01/14 om 00:23 - Bijgewerkt om 00:23

Bruno Tobback: 'SP.A komt met voorstel om pensioenen te hervormen'

Bruno Tobback © BELGA

"Dit betekent dat wie op jonge leeftijd is beginnen werken, sneller zijn bijdrage zal hebben geleverd om een pensioen te bekomen dat wie tot zijn 25e studeerde", aldus Tobback tijdens de nieuwjaarsreceptie van SP.A Vlaams-Brabant in Vilvoorde. Hij ging niet verder in detail.

Soicalisten willen verder meeregeren

De SP.A heeft volgens Tobback ook na de verkiezingen van 2014 de ambitie om mee te regeren. Hij wees erop dat de socialisten in de regering de afgelopen twee jaar op sociaal vlak het verschil maakten. De SP.A-voorzitter zei dat ons land ondanks de economische crisis nog steeds een werkloosheidsstelsel heeft dat uniek is in de EU, idem voor de aan de index gekoppelde minimumlonen, de welvaartsvaste pensioenen en uitkeringen en inkomensgarantie voor wie ouder is dan 65. Hij haalde hierbij scherp uit naar voorstellen van de N-VA om het werkloosheidsstelsel af te bouwen.

'Spaargeld veilig'

Tobback zei ook dat de SP.A in 2013 twee belangrijke realisaties op haar conto mag schrijven. "Dankzij onze socialistische ministers in de regering en hun medewerkers werd eindelijk een einde gemaakt aan de discriminatie tussen arbeiders en bedienden. Daarnaast hebben we ook belofte gehouden dat we de wetgeving op de banken zouden hervormen. Door de hervorming die de regering eind vorig jaar goedkeurde is het spaargeld van de burger veilig en kunnen de banken het niet meer gebruiken 'om op de loterij' te gaan spelen", aldus Tobback. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners