Bruno Tobback: ‘Ik word ziek van ons gerecht’

© Belga
Eddy Eerdekens
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

‘Waarom kunnen onze buurlanden wel fraudezaken tot een goed einde brengen en wij niet? Ik word ziek van ons gerecht,’ zegt SP.A-voorzitter Bruno Tobback.

‘Ik ben het beu om te horen dat zaken als Bois Sauvage onwaarschijnlijk complex zijn en daardoor onmogelijk te behandelen. Er is structureel iets mis met de aanpak van grote fraudezaken in ons gerecht. Ik word ziek van ons gerecht.’ Dat zegt SP.A-voorzitter Bruno Tobback in een weekendinterview met Het Laatste Nieuws.

Na de bijna euforische congressen van CD&V en Open VLD en de spraakmakende congresvoorstellen van N-VA is het nu weer uitkijken naar het congres van SP.A volgend weekend. Het Laatste Nieuws blikt daarop vooruit met een citaat van de Franstalige journalist Christophe Deborsu: ‘Zo afwezig is Bruno Tobback dat je stilaan van een onrustwekkende verdwijning kan spreken.’

‘Dat is quatsch,’ zegt Tobback. ‘Die opmerking kwam er na het meest vernieuwende congres in 15 jaar.’ Volgens Tobback zijn de SP.A-ministers in de federale regering zo dominant aanwezig dat ze al de anderen op hun zenuwen werken.

Tegelijkertijd werken anderen ook Tobback op zijn zenuwen. ‘Ik erger mij aan de harde toon die men tegenwoordig aanslaat tegenover al wie tegenslag heeft in het leven. Werkloos? Jammer, die periode telt niet mee voor uw pensioen, zegt Luc Coene. Leefloon? Dan moet u in ruil wel wat klussen opknappen, zegt Open VLD. Langdurig ziek? Bent u daar wel zeker van, of profiteert u van het systeem? Ik bedoel: het wantrouwen regeert.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content