Broer van Maggie De Block overstelpt met asielzoekers

11/01/12 om 14:31 - Bijgewerkt om 14:31

Eddie De Block (Open VLD), burgemeester van Merchtem, wordt sinds het aantreden van zijn zus overstelpt met asielvragen.

Sinds Maggie De Block (Open VLD) aangetreden is als staatssecretaris voor asiel en migratie krijgt haar broer en Open VLD-partijgenoot Eddie als burgemeester van Merchtem heel wat asielzoekers die hopen dat hij "via zijn zus de procedure kan versnellen of zelfs regelen". Hij heeft daarom op de deur van zijn burgemeesterskabinet op het gemeentehuis van Merchtem een bordje opgehangen met hierop de tekst "geen asielaanvragen".

"Bij deze dus de duidelijke boodschap dat wie dan ook niet bij mij terecht kan om asiel aan te vragen of te bespoedigen. Legalen blijven zoals voorheen welkom met allerhande vragen, maar illegalen moeten voor regularisatie of aanvragen de wettelijke procedure volgen."

"Ik steun trouwens de visie van mijn zus dat in de eerste plaats dossiers versneld en correct moeten afgehandeld worden zodat de aanvragers weten waar ze aan toe zijn", aldus Eddie De Block. (Belga/SD)

Onze partners