Brink's betaalt klanten terug na overval luchthaven Zaventem

20/02/13 om 08:12 - Bijgewerkt om 08:12

Het veiligheidsbedrijf bracht al haar klanten die door de overval werden getroffen op de hoogte. Alle klanten worden ook terugbetaald als ze schade hebben geleden.

Brink's betaalt klanten terug na overval luchthaven Zaventem

© Belga

Brink's, dat het slachtoffer werd van een overval op de tarmac van de luchthaven van Zaventem, beschikt over een verzekeringsprogramma om overvalschades te dekken.

De gewapende overval vond plaats op een vliegtuig dat klaar stond voor vertrek naar Zwitserland. "Hierbij werd een niet bevestigde hoeveelheid diamanten buitgemaakt. Een deel hiervan werd door Brink's vervoerd. Er vielen geen gewonden", meldt de veiligheidsfirma.

Brink's gaf geen details over de totale schade. Het bedrijf stelde naar eigen zeggen al haar klanten die door deze overval werden getroffen op de hoogte. "Zij worden direct voor elk verlies dat kan worden vastgesteld schadeloos gesteld. Brink's werkt samen met de getroffen klanten en de autoriteiten om alle kwesties rond dit incident zo snel mogelijk op te lossen", luidt het nog.

De overval die plaatsvond op de tarmac van de luchthaven Brussels Airport nam nauwelijks vijf minuten in beslag. De overvallers reden in zwarte bestelwagens met blauwe zwaailichten en droegen uniformen die veel weg hadden van politie-uniformen. Ze maakten 120 colli's buit uit de buik van het Swiss-vliegtuig, hoofdzakelijk diamanten. Volgens het Antwerp World Diamond Centre bedraagt de waarde van de stenen die op Zaventem werden gestolen zo'n 50 miljoen dollar. (Belga/TE)

Onze partners