Briefje van Caroline Gennez: 'nutteloze' onderhandelingen

07/09/11 om 16:58 - Bijgewerkt om 16:58

Dat staat te lezen op een briefje dat Caroline Gennez (SP.A) vasthield toen ze aankwam bij de Kamer deze ochtend.

'We zijn compleet nutteloze discussies aan het voeren. CD&V zal nooit zover gaan.'

Dat staat te lezen op een briefje dat SP.A-voorzitster Caroline Gennez bij zich had, toen ze deze morgen aankwam bij de Kamer. Wie de auteur is van de weifelende zinnen, is onduidelijk. Gennez zelf zegt dat het briefje niets te maken heeft met de onderhandelingen. Het briefje zou gaan over het informeel overleg van afgelopen weekend, toen Di Rupo bilaterale contacten had met de partijvoorzitters.

Onduidelijk

Wat verder op het briefje staat is onduidelijk. Sommigen lezen dat er enkel compensaties zijn bijgekomen in vergelijking met de originele nota van Di Rupo. Ook zou er staan dat "zelfs als ik bij CD&V was, zou ik niet akkoord gaan." Verder lijkt er iets geschreven te zijn over "de MR lossen'. Naast "N-VA" zou er ook "39 procent" staan, het resultaat dat de Vlaamsnationalisten in een peiling van Het Laatste Nieuws haalden.

Niet de eerste

Gennez is niet de eerste die verrast wordt door de scherpte van de cameralenzen. Ook Elio Di Rupo, Bart De Wever en jean-Luc Dehaene lieten er zich aan vangen. Di Rupo gaf begin februari een sneer aan de CD&V prijs, net als de titel van zijn nota: 'Boodschap aan de koning'. Bart De Wever zag daar wel de humor van in en liet zich opzettelijk fotograferen met de tekst 'curieuzeneuzemosterd' en een iPad waarop het artikel over Di Rupo's lek te lezen was. Jean-Luc Dehaene lanceerde ongewild de klassieker 'Quid N-VA?' door zijn schootnota niet te bedekken. (SD)

Lees meer over:

Onze partners