Breuk FDF en MR wordt zondag officieel gemaakt

19/09/11 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

Het FDF verwerpt unaniem het BHV-akkoord, waardoor de breuk met moederpartij MR zo goed als zeker is. Zondag beslist FDF definitief.

Het uitgebreid bureau van FDF verwerpt het BHV-akkoord unaniem en besliste om de algemene vergadering van de partij te vragen om zich zondag uit te spreken over het meningsverschil met de liberale vleugel van de Mouvement Réformateur (MR) over BHV. Dat heeft FDF-voorzitter Olivier Maingain maandagnamiddag aangekondigd, omringd door de leden van het bureau van de partij.

"Het uitgebreid bureau blijft zonder tegenstem tegen het BHV-akkoord, want dat akkoord stemt niet overeen met de engagementen die bij de stichting van de MR zijn vastgelegd", zei Maingain maandag na afloop van het partijbureau.

Dat bureau heeft dan ook "beslist om zijn verzet te bevestigen (...)omdat het niet overeenstemt met de grondprincipes van de Mouvement Réformateur. Het komt de leden van de algemene vergadering toe om hun conclusies te trekken", zei de FDF-voorzitter.

Maingain: 'Rug gekeerd naar gezamenlijke eis om Brussel uit te breiden'

Volgens Maigain hebben zijn liberale partijgenoten "de rug gekeerd" van de gezamenlijke eis om Brussel uit te breiden. "Wij zullen aan de leden van de algemene raad vragen welke conclusies we hieruit moeten trekken. Maar we kunnen minstens al zeggen dat de vertrouwensrelatie geschorst is, ja, zelfs beschadigd is".

Breuk

Ook al zei voorzitter Maingain het niet met zoveel woorden, het lijkt duidelijk dat het FDF-bureau kiest voor een breuk met de MR, die het BHV-akkoord op een stem na unaniem goedkeurde. Die gedachte jaagt Maingain geen schrik aan wet de toekomst van zijn partij betreft: "De kiezer heeft het laatste woord." De FDF-voorzitter merkt op dat zijn partij de jongste tijd veel steun krijgt en dat het aantal leden in stijgende lijn is. (Belga/SD)

Onze partners