Brandweermannen in de cel voor verkrachting 13-jarig meisje

21/02/13 om 18:46 - Bijgewerkt om 18:46

Twee brandweermannen van Bree zijn aangehouden op verdenking van verkrachting van een 13-jarig meisje dat lid is van de jeugdbrandweer.

Het stadsbestuur van Bree gaf een persconferentie naar aanleiding van de aanhouding van twee brandweermannen uit die stad. Ze worden verdacht van verkrachting van een 13-jarig meisje dat lid is van de jeugdbrandweer.

De burgemeester van Bree, Liesbeth Van der Auwera (CD&V), deed een oproep tot sereniteit.

"Ik wil ook namens het korps, de brandweer en de gemeenschap in Bree de ouders van het slachtoffer een hart onder de riem steken en onze steun betuigen", zei Van der Auwera.

Onderzoek

"We hopen op een snel en efficiënt onderzoek. Ik ken ons korps, de jeugdbrandweer en de werking ervan. We staan als een blok achter ons korps. Deze feiten, die door enkelingen gepleegd zijn, mogen het imago en de goede werking van ons korps en het imago van onze gemeenschap niet bekladden.

Ik roep op tot sereniteit uit respect voor de mensen die hierbij betrokken zijn en ook voor de minderjarige. Dit is een steek in ons hart. We zijn geraakt", aldus de burgemeester.

Beleidsadvies

Ze zei dat de ouders van de leden van de jeugdbrandweer eerst een paniekreactie hadden. "Ik ben zelf ook ouder. Dat is normaal." Van der Auwera probeerde "het allemaal goed te kaderen".

Op de persconferentie werd de burgemeester geflankeerd door brandweercommandant Jos Vandermeulen, zorgcoördinator Jan Jorissen van de betrokken brandweerzone en Rudi Gielen, commandant van de jeugdbrandweer.

Commandant Vandermeulen: "Het was een donderslag bij heldere hemel. Ik niet alleen, het hele korps is er kapot van." Jorissen zei dat de brandweer "een grote familie is" en dat hij als coördinator

beleidsadvies had gegeven aan de burgemeester. "We moeten als brandweer operationeel blijven." Commandant Gielen was verbijsterd toen hij het nieuws over de aanhoudingen hoorde. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners