Brand in Antwerpen eist één dode

05/05/13 om 08:41 - Bijgewerkt om 08:41

In Berchem bij Antwerpen heeft zondagochtend een uitslaande brand gewoed in een woning. Er viel daarbij één dode. Vermoedelijk gaat het om een Portugese vrouw.

Brand in Antwerpen eist één dode

In Berchem bij Antwerpen heeft zondagochtend een brand gewoed in een woning op het kruispunt van de Lodewijk van Berckenlaan met de Robijnstraat.

Eén dode Er viel daarbij een dode, zeggen de brandweer en de politie. Er werd door de brandweer een verkoold lichaam aangetroffen in de keuken. Waarschijnlijk gaat het om een Portugese vrouw van 45 à 45 jaar. Buren hadden haar nog horen gillen voor de brand uitbrak. Het lichaam werd overgebracht naar het UZA waar de wetsgeneesheer een autopsie zal uitvoeren.

'Brandstichting niet uitgesloten'

De brand beperkte zich tot de getroffen verdieping, maar de andere liepen wel rook- en waterschade op. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is, maar volgens een branddeskundige die in het appartement is geweest, is brandstichting niet uitgesloten. Het Antwerps parket vordert daarom een onderzoek tegen onbekenden voor opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand.

Lees meer over:

Onze partners