Bracke vindt verkiezingen onnodig bij mislukken onderhandelingen

06/09/11 om 20:14 - Bijgewerkt om 20:14

Als de lopende regeringsonderhandelingen mislukken, dan hoeven er geen nieuwe verkiezingen te komen, zegt Siegfried Bracke (N-VA).

Ook al blijft de N-VA koploper in de peilingen, er hoeven geen nieuwe verkiezingen te komen voor de Vlaamsnationalisten als de regeringsonderhandelingen mislukken. Tenminste, als het van N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke afhangt.

Op zijn blog schrijft de voormalige VRT-journalist dat verkiezingen het Belgische systeem niet zullen deblokkeren. Ze zullen enkel de financiële markten verontrusten, klinkt het. Bracke vindt dat het parlement dan het heft in eigen handen moet nemen.

"Coalition of the willing"

"Omdat alleen al met de aankondiging van die verkiezingen we volop riskeren weerloos te worden overgeleverd aan de financiële markten. Omdat ook die monsterscore de Belgische grendels niet breekt. Omdat er ook zoiets bestaat als verantwoordelijkheid tegenover de mensen", schrijft Bracke op zijn blog.

In plaats van te talmen zou het parlement beter de hervormingen uitvoeren die de Europese Commissie voorstelt. "Misschien moeten we dan maar in het parlement op zoek gaan naar een 'coalition of the willing'. Die tegelijk het Belgisch imbroglio kan aanpakken, op basis van artikel 35 van de Grondwet. We onderhandelen over wat we nog samen willen doen", aldus nog Bracke. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners