Bracke krijgt steun van Gentse oud-politiebaas

02/04/12 om 12:25 - Bijgewerkt om 12:25

N-VA-lijsttrekker voor Gent Siegfried Bracke krijgt de steun van de gewezen Gentse politiekorpschef Freddy Carlier.

N-VA-lijsttrekker voor Gent Siegfried Bracke krijgt de steun van de gewezen Gentse politiekorpschef Freddy Carlier. Die komt overigens zelf voor de N-VA op in de kustgemeente Middelkerke, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad/De Gentenaar.

"Gent is de laatste tien jaar veel veranderd. Het huidige bestuur heeft goed werk gedaan, maar ik heb de indruk dat het onveiligheidsgevoel in de stad toegenomen is door de problemen met illegalen en de Oost-Europese migratie. Siegfried Bracke, een zeer belezen en welbespraakt man met een succesvolle carrière, legt daar goede ideeën voor op tafel", zegt Carlier in de krant.

Populaire flik

Freddy Carlier (64) stond twaalf jaar lang, van 1996 tot 2008, aan het hoofd van de Gentse politie. Hij ruilde intussen Gent voor zijn buitenverblijven in Middelkerke en in het Franse Cévennes. Toch geniet hij volgens Het Nieuwsblad/De Gentenaar nog heel wat aanzien. Onder zijn leiding - en mede dankzij de reeks Flikken - werd het Gentse politiekorps enorm populair.

Geen mandaat opnemen

Carlier krijgt de tiende plaats op de N-VA-lijst in Middelkerke, maar zal een eventueel mandaat niet opnemen. "Dat laat ik over aan de jonge mensen. Met mijn ervaring wil ik hen adviseren en ondersteunen. N-VA heeft capabele mensen zoals Bart De Wever en Siegfried Bracke en een goed inhoudelijk programma dat op termijn een geleidelijke overgang naar een Vlaamse onafhankelijkheid bewerkstelligt. Daar kan ik me goed in vinden." (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners