Bpost schakelt interimkrachten in om staking op te vangen

27/10/15 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:59

Bpost bevestigt dat het interimkrachten heeft ingeschakeld in de sorteercentra die dagenlang geblokkeerd werden door stakersposten. "We moeten als bedrijf onze verantwoordelijkheid nemen in het belang van de klanten en van het personeel", zegt een bpost-woordvoerster.

Bpost schakelt interimkrachten in om staking op te vangen

Enkele stakers van de afdeling van Bpost in Brussel © BELGA

Volgens bpost hebben de extra mensen niets te maken met de staking. Het gaat erom dat bpost "alle middelen inzet om zo snel mogelijk de gevolgen van de acties te beperken, en om het personeel dat een grote achterstand moet wegwerken, in staat te stellen dat te doen", aldus woordvoerster Barbara Van Speybroeck. Ze wijst er ook nog eens op dat de blokkering van de sorteercentra door stakersposten door de rechtbank is ongedaan gemaakt. Bpost forceerde maandag via een 'eenzijdig verzoekschrift bij uitzonderlijke hoogdringendheid' de vrijgave van de geblokkeerde sorteercentra van Brussel, Charleroi en Luik. De woordvoerster bevestigt nog dat de centra sinds maandag rond 17.30 uur vrijgegeven zijn, zonder dat er dwangsommen moesten worden uitgedeeld. Dat betekent dat de transporten konden uitrijden en dat de distributiecentra post en pakjes kregen.

Niet iedereen zal echter post vinden in zijn brievenbus, omdat er dinsdag in een tiental distributriecentra in de provincies Luik en Henegouwen wordt gestaakt. Dat heeft vakbondsman André Blaise (CSC) gezegd.Volgens Blaise is in de distributiecentra - of mailcentra - het werk neergelegd in reactie op zogenaamde provocaties van bpost. Het gaat onder meer om het verzoekschrift dat werd ingediend. De CSC'er sluit niet uit dat in de loop van de dag nog andere centra zich aansluiten bij de acties.

(Belga/MVM)

Onze partners