Boze taxichauffeurs bezetten dinsdag Brussel

28/01/13 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Morgen organiseren verschillende Brusselse taxiverenigingen een grote manifestatie tegen het beleid van de Brusselse minister van Vervoer Grouwels. De actie zal tot grote verkeershinder leiden.

Boze taxichauffeurs bezetten dinsdag Brussel

© AFP

Tussen 10 uur 30 en 15 uur worden zo'n 500 taxi's verwacht in het hart van de hoofdstad. Volgens de politie zal de hinder aanzienlijk zijn en zal vooral de Kleine Ring geplaagd worden door de taxistroom. Enkele tunnels worden misschien gesloten. De politie raadt weggebruikers aan om het openbaar vervoer te gebruiken.

Volgens de organiserende taxiverenigingen zal de hinder minimaal zijn. "tijdens de voormiddag zullen de Brusselse weggebruikers geen hinder ondervinden", stelt Constantin Tsatsakis van de Vereniging van Brusselse Taxi's. "We komen pas samen tegen half elf aan het Noordstation en vertrekken daar pas rond de middag nar het kabinet van de Brusselse minister-president Charles Picqué", stelt Tsatsakis.

"Herbekijk uw beleid"
Daar willen de chaufferus onder meer Brusselse minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) zien en haar enkele documenten laten ondertekenen om het taxibeleid te herbekijken.

Volgens Tsatsakis hangt de hinder in de namiddag af van de bereidheid van Grouwels. "Als zij de documenten ondertekent, zullen alle 500 taxi's opnieuw erg snel aan het werk gaan."

De taxiverenigingen hebben hun buik vol van Grouwels' beleid. Ze zijn het onder andere niet eens met een charter dat de minister zou goedgekeurd hebben zonder de toestemming van de chauffeurs en bijgevolg eisen ze nu de annulering van dat charter. (Belga/EA)

Lees meer over:

Onze partners