Boze cipiers trekken naar woning van premier Michel

11/06/16 om 13:10 - Bijgewerkt om 18:36

Enkele cipiers uit de gevangenis van Namen en Lantin hebben zaterdagmorgen aangebeld bij premier Charles Michel om hun eisen kracht bij te zetten.

Boze cipiers trekken naar woning van premier Michel

Premier Charles Michel © Belga Image

Zowat twintig cipiers uit de gevangenis van Namen, die zijn aangesloten bij de Franstalige vakbonden CGSP en CSC, zijn zaterdagochtend samen met een drietal collega's uit Lantin (provincie Luik) naar het huis van eerste minister Charles Michel in het Waals-Brabantse Waver getrokken.

De cipiers kwamen rond 5.30 uur bij de woning van de premier aan. "We hebben tot 6 uur gewacht en dan hebben we aangebeld. Zijn vrouw deed open. Ze zei dat hij er niet was", aldus een CSC-afgevaardigde. Hij benadrukt dat het niet de bedoeling was om keet te schoppen, maar enkel om de premier te zien en hen hun eisen opnieuw over te maken. De cipiers zeggen dat ze het gevoel hebben dat er niet naar hen wordt geluisterd.

CGSP en CSC ondertekenden het protocolakkoord niet dat door andere vakbonden bereikt werd met minister van Justitie Koen Geens. De twee Franstalige bonden lanceerden een tegenvoorstel, maar de premier liet hen weten dat 'de onderhandelingen afgelopen zijn'. De staking wordt voortgezet in de gevangenissen van Lantin, Andenne, Namen, Bergen en Doornik.

De politie in Waver noteerde de identiteitsgegevens van twee vakbondsverantwoordelijken die zich zaterdagmorgen naar de woning van de premier hadden begeven. Omstreeks 7.30 uur vertrokken de cipiers. Ze hebben beloofd terug te keren tot Charles Michel bereid is hen te ontmoeten.

Angst

"Het nachtelijke bezoek heeft zijn vrouw en hun dochtertje van vier maanden angst bezorgd. De cipiers maakten veel lawaai", aldus de woordvoerder van de premier.

Een delegatie van de cipiers kan worden ontvangen op het kabinet van de premier, als ze dat wensen, voegt hij eraan toe.

(Belga/BO)

Onze partners