Bourgeois wil geldtransfers tussen Vlaanderen en Wallonië in kaart brengen

10/04/15 om 08:16 - Bijgewerkt om 08:16

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) laat de geldtransfers tussen Vlaanderen en Wallonië uitgebreid onderzoeken. Zo trekt N-VA opnieuw de communautaire kaart.

Bourgeois wil geldtransfers tussen Vlaanderen en Wallonië in kaart brengen

Geert Bourgeois (N-VA) © BELGA

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) gaat een studie bestellen naar de geldtransfers tussen Vlaanderen en Wallonië. Dat heeft hij geantwoord op een parlementaire vraag van parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang), zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Op een vraag van Sintobin over de transfers antwoordde Bourgeois dat hij een studie gaat bestellen. De minister-president laat ook weten dat hij de geldoverdracht naar Wallonië wil monitoren. Hoe dat precies moet, is afhankelijk van de resultaten van de nieuwe studie.

Onvoldoende draagvlak

Bourgeois erkent wel dat hij geen vermindering van de transfers kan garanderen. 'Daarvoor is er onvoldoende democratisch draagvlak', stelt hij. 'Bij de zesde staatshervorming is de financieringswet aangepast en die kreeg de steun van de meerderheid bij de Vlaamse partijen.'

Politicoloog Bart Maddens (KU Leuven) ontwaart sinds het Vlaams Nationaal Zangfeest een koerscorrectie bij N-VA, dat op federaal niveau mee bestuurt. De partij wil het beeld dat ze zou belgiciseren wegwerken en 'het Vlaams-nationalistische blazoen opblinken tegen de verkiezingen van 2019.' (Belga/AVE)

Onze partners