Bourgeois verdeelt ruim 800.000 euro voor oefenkansen Nederlands

30/10/12 om 18:07 - Bijgewerkt om 18:07

Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) verdeelt ruim 800.000 euro onder sportclubs en diverse organisaties die anderstaligen kansen bieden om hun Nederlands te oefenen.

Bourgeois verdeelt ruim 800.000 euro voor oefenkansen Nederlands

© Belga

Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) verdeelt ruim 800.000 euro onder 31 gemeenten, jeugdhuizen, sportclubs en andere organisaties die anderstaligen kansen bieden om bij hen hun Nederlands te oefenen.

"In Vlaanderen komen steeds meer mensen wonen die de Nederlandse taal nauwelijks of niet beheersen. Er worden al taalcursussen aangeboden, maar vaak volstaat dat niet", verduidelijkt Bourgeois. Daarom zijn oefenkansen nodig om zich het Nederlands ook echt eigen te maken. De minister ziet daartoe mogelijkheden op plaatsen als bibliotheken, sportclubs, jeugdhuizen en culturele centra.

Voor Bourgeois is duidelijk dat iedereen zijn steentje kan bijdragen. "Iedereen heeft de verantwoordelijkheid om integratie te laten lukken", luidt het nog. Hij roept Nederlandstalige Vlamingen daarom op om "geen dialect te spreken en niet onmiddellijk over te schakelen naar het Frans of het Engels". "Hoe goed bedoeld ook, dit ontneemt de anderstalige de kans om haar of zijn kennis van het Nederlands te oefenen en te verbeteren", besluit hij. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners