Bourgeois geïnteresseerd in interventieteam voor ontsporende leerlingen

27/01/15 om 14:05 - Bijgewerkt om 14:05

De Vlaamse en Franse gemeenschap gaan van elkaar leren over de strijd tegen radicalisering. 'We gaan onze 'best practices' uitwisselen', aldus minister-president Rudy Demotte (PS). Vlaamse collega Geert Bourgeois (N-VA) is al geïnteresseerd in een interventieteam voor ontsporende leerlingen.

Bourgeois geïnteresseerd in interventieteam voor ontsporende leerlingen

Geert Bourgeois (N-VA) © BELGA

De Vlaamse en Franse gemeenschap kunnen veel van elkaar leren in de strijd tegen radicalisering. Dat was te horen na een overleg tussen minister-presidenten Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS). Bourgeois ziet onder meer brood in de manier waarop het zuidelijke landsdeel omgaat met ontsporende leerlingen.

"We gaan op regelmatige basis onze 'best practices' in de strijd tegen het terrorisme uitwisselen", zei een tevreden Demotte na het eerste officiële overleg met zijn Vlaamse collega.

Verplichte inburgering

Hij lichtte Bourgeois in over het interventieteam dat in de Franse gemeenschap is opgericht om scholen bij te staan. Als duidelijk wordt dat er een probleem rijst met een of meerdere leerlingen, wordt een mobiele ploeg naar de school gestuurd om de leerkracht bij te staan.

De Vlaamse minister-president gaat met Onderwijsminister Hilde Crevits bekijken of een dergelijke oplossing ook bij ons kan worden ingevoerd. "Daarnaast kunnen zij ook veel leren van onze aanpak", zei Bourgeois. "De Franstaligen hebben nog steeds geen vertaling voor het woord inburgering en zijn dan ook nog niet toe aan een systeem van verplichte inburgering. Ik heb Rudy Demotte gewezen op de voordelen daarvan in Vlaanderen. Zo vinden asielzoekers hier sneller werk." (Belga/WB)

Onze partners