Bourgeois en Turtelboom uit vakantie teruggeroepen om besparing toe te lichten

12/08/14 om 13:56 - Bijgewerkt om 21:00

Vlaams minister-president Geert Bourgeois en minister van Financiën en Begroting Annemie Turtelboom zakken naar het Vlaams parlement af om uitleg te geven over de 'financiële toestand van de Vlaamse overheid'.

Bourgeois en Turtelboom uit vakantie teruggeroepen om besparing toe te lichten

© Belga

Donderdag om 14.00 uur komt een speciale commissie 'vakantiecommissie begroting' van het Vlaams parlement bijeen over de 'financiële toestand van de Vlaamse overheid'.

Bedoeling is dat Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en minister van Financiën en Begroting Annemie Turtelboom (OPen VLD) naar het parlement afzakken. Dat werd vernomen in de omgeving van parlementsvoorzitter Jan Peumans.

Aanleiding zijn de - al dan niet correcte - cijfers die de voorbije dagen lekten over de geplande besparingen van de nieuwe Vlaamse regering en de vragen vanuit de oppositie om inzage te krijgen in de begrotingscijfers.

Eerder had de Vlaamse regering laten weten dat er pas bij de Septemberverklaring zou gecommuniceerd worden over de begrotingscijfers, nadat oppositiepartijen SP.A en Groen hadden voorgesteld om het parlement bijeen te roepen. Dit nadat verschillende kranten zaterdag over de besparingsmaatregelen van de nieuwe Vlaamse regering hadden bericht.

Peumans doet nu een toegeving in de hoop dat de minister-president de onrust kan wegnemen.(Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners