Bosmaaiervandaal krijgt vijf jaar cel

11/02/13 om 09:56 - Bijgewerkt om 09:56

De rechtbank van Dendermonde heeft de man die eind vorig jaar een andere automobilist zwaar verwondde met een bosmaaier veroordeeld tot vijf jaar cel.

Bosmaaiervandaal krijgt vijf jaar cel

© Thinkstock

Vijf jaar cel krijgt de 35-jarige Tim D.B. van de rechtbank van Dendermonde opgelegd voor zijn aanval op een automobilist met een bosmaaier. De rechter besliste daarmee de voorgestelde maximumstraf te volgen."De beklaagde heeft geen respect voor andermans fysieke integriteit en stond op geen enkel moment stil bij de mogelijk gevolgen van zijn daden", stelde het hof.

Een verhitte discussie tussen de bestuurder van een personenwagen en de passagier van een kleine bestelwagen liep op 8 november vorig jaar zwaar uit de hand. De bestuurder van de personenwagen maakte zijn beklag over het roekeloos rijgedrag van de bestelwagen. De passagier van die kleine vrachtwagen reageerde door een bosmaaier uit de laadruimte te halen en molesteerde daarmee het slachtoffer. De automobilist verloor een deel van zijn linkerbeen.

De man moest voor de rechter verschijnen voor slagen, verwoningen en verboden wapendracht. De advocaten van het slachtoffer vroegen een herkwalificatie naar poging tot moord, maar werden daarin niet gevolgd door het hof. Volgens de advocaten van de verdediging mikte de agressor eerst op de borst van het slachtoffer en was het haast "toeval" dat de automobilist niet overleed.

Beroep
De verdediging van Tim D.B. gaat naar alle waarschijnlijkheid in beroep tegen de beslissing van de rechtbank. "Mijn cliënt en ik hadden al besproken dat we beroep zouden aantekenen, indien hij de maximumstraf opgelegd zou krijgen", stelt zijn advocaat Thierry Goffart. "De media-aandacht heeft mogelijk een nefaste invloed gehad op deze zaak."

Dader en slachtoffer waren beiden niet aanwezig op de zitting. Frédéric Thiebaut, advocaat van het slachtoffer is alvast tevreden met de uitspraak. Maar indien de zaak opnieuw behandeld wordt door het hof van beroep, kan de burgerlijke partij opnieuw vragen om de zaak te herkwalificeren naar moord. (Belga/EA)

Lees meer over:

Onze partners