Bonte woedend op Reynders in dossier Citibank

16/12/10 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:41

De minister van Financiën had gesuggereerd dat Bonte één van de gedupeerden is van de bank.

Bonte woedend op Reynders in dossier Citibank

© Belga

Kamerlid Hans Bonte (SP.A) heeft aan Kamervoorzitter André Flahaut (PS) een onderzoek gevraagd nadat minister van Financiën Didier Reynders (MR) had gesuggereerd dat hij één van de gedupeerde Citibank-klanten is.

Bonte heeft zich vastgebeten in het dossier van Citibank, dat onlangs door de Brusselse correctionele rechtbank werd veroordeeld omdat het gebruik heeft gemaakt van misleidende publiciteit om beleggingsproducten van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers aan de man te brengen.

Bonte wilde donderdag over die veroordeling een vraag stellen aan Reynders, maar vooraleer te antwoorden zei Reynders ervan uit te gaan dat Bonte de vraag stelde als parlementslid en niet als belegger
van producten van Lehman Brothers.

'Intimidatie'

Hij citeerde het vonnis over Citibank waarin staat dat iemand met de naam Hans Bonte op de lijst staat van personen die in het dossier werden benadeeld.

Bonte reageerde ontzet. Volgens hem gaat het om een naamgenoot. Hij ontkent ooit klant te zijn geweest bij Citibank. Het Kamerlid spreekt van een pure poging tot intimidatie vanwege de minister.

Bonte noemt het ongezien dat een minister via het parlement te kennen geeft op zoek te gaan naar persoonlijke gegevens van parlementsleden en burgers om die dan publiek te maken. Hij eist klaarheid in de zaak.

Onze partners