Bomspotters opgepakt op landingsbaan Kleine Brogel

31/03/10 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Om de druk op te voeren over het weghalen van de (vermoedelijk) in Kleine Brogel opgeslagen kernwapens, voerden de leden van Greenpeace dinsdagmorgen actie.

Bomspotters opgepakt op landingsbaan Kleine Brogel

© Belga

Enkele tientallen actievoerders van de milieu- en vredesbeweging Greenpeace hebben dinsdagmorgen het vliegverkeer boven de militaire basis van Kleine Brogel (Peer) onmogelijk gemaakt. Ze lieten ballonnen op en enkelingen hielden zelfs de landingsbaan een tijdje bezet.

Om de druk op te voeren over het weghalen van de (vermoedelijk) in Kleine Brogel opgeslagen kernwapens, voerden de leden van Greenpeace dinsdagmorgen actie. Het is een voorloper van de aangekondigde actie die zogenaamde bomspotters op 3 april zullen houden. Door grote ballonnen op te laten in de buurt van de startbaan, werd het vliegverkeer van de F16-gevechtsvliegtuigen onmogelijk gemaakt. Op de ballonnen waren teksten aangebracht als "Nukes out of Europe! Cold war is over! ".

Enkele actievoerders drongen ook de militaire basis binnen en geraakten tot op de landingsbaan. Daar werden ze door de militaire politie opgepakt.

Onze partners