Bommelding Kinepolis kwam van jaloerse ex

02/11/13 om 05:31 - Bijgewerkt om 05:31

De bommelding woensdag in de Leuvense Kinepolis was ingegeven door liefdesverdriet. De 20-jarige die het telefoontje pleegde, had gehoord dat haar ex in de bioscoop zat met een andere vrouw.

Bommelding Kinepolis kwam van jaloerse ex

Kinepolis © BELGA

Daarop belde de jonge vrouw met haar gsm het noodnummer van de politie, schrijft Het Laatste Nieuws. Door de bommelding moesten 350 bioscoopgangers de filmzalen verlaten. Ook werden heel wat straten in de omgeving ontruimd. De politie kon snel het gsm-nummer van de vrouw traceren.

Wraak

"Ik weet dat ik een blunder begaan heb", zegt de jonge vrouw. "Ik kon het niet verkroppen dat mijn ex met een ander meisje op stap was, amper enkele dagen nadat onze drie jaar lange relatie op de klippen liep. Ik vermoed dat ik wraak wou nemen en daarom belde. 'Tik tak, tik tak. Time is running. Kinepolis Leuven', zei ik en haakte in."

Duizenden euro's kosten

Kinepolis zal zich burgerlijke partij stellen. "De beweegreden van de persoon die de valse bommelding pleegde, staat daar los van. De kosten lopen op tot in de duizenden euro's", aldus woordvoerster Myriam Dassonville. Mogelijk moet de vrouw zich ook verantwoorden voor de correctionele rechtbank. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners