Bomalarm opgeheven bij Kinepolis in Leuven

31/10/13 om 00:52 - Bijgewerkt om 01:37

Het Kinepolisgebouw op de Leuvense Bondgenotenlaan is een tijdlang ontruimd nadat er een bommelding was binnengelopen. Wie daar achter zat, is voorlopig niet bekend.

Bomalarm opgeheven bij Kinepolis in Leuven

Het bomalarm werd opgeheven nadat een zoekactie in het hele gebouw niets verdachts opleverde. De 300 personen die geëvacueerd waren, mochten opnieuw naar binnen. Dat meldt de Leuvense lokale politie.

Geen risico

Het alarm was rond 23.00 uur gegeven nadat een melding was binnengelopen dat er in het Kinepolis-gebouw een bom zou liggen. De politie nam geen risico en besloot het hele gebouw te evacueren. Zowat 300 personen die naar een film zaten te kijken of aan het werk waren, moesten het gebouw verlaten, waarna de politie het hele gebouw kon doorzoeken. Die zoekactie leverde niets verdachts op en rond 01.00 uur kwam het bericht dat iedereen weer naar binnen mocht.

Opdraaien voor de kosten

De politie gaat nu op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor de valse bommelding. Die riskeert niet alleen een strafrechtelijke veroordeling maar zal naar alle waarschijnlijkheid ook moeten opdraaien voor de kosten die zijn valse melding heeft veroorzaakt. Mogelijk zal ook Kinepolis eventuele schade op hem of haar willen verhalen.

Eeder deze week werd de Universiteit van Antwerpen ontruimd na een bommelding die achteraf ook al loos bleek Volgens de politie was die het werk van moslimextremisten. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners