Bomalarm: gebouwen Europees parlement opnieuw vrij, één verdachte opgepakt

02/02/15 om 13:05 - Bijgewerkt om 13:39

De drie gebouwen van het Europees parlement zijn opnieuw vrijgegeven, nadat ze ontruimd werden wegens bomalarm. Eén man werd opgepakt.

Bomalarm: gebouwen Europees parlement opnieuw vrij, één verdachte opgepakt

© Belga

De gebouwen van het Europees Parlement die maandagmiddag ontruimd waren, zijn kort na 13 uur vrijgegeven. Ook de veiligheidszone die in de Montoyerstraat ingesteld was, is opgeheven. Dat stelt Belga ter plaatse vast.In verband met het bomalarm is één verdachte opgepakt, zo meldt het Brusselse parket.

Het gaat om een man die een legeruniform droeg en zich verdacht zou gedragen hebben. De politie pakte de man op en trof bij hem een autosleutel aan. Daarop werd de wagen waarop de sleutel paste, eveneens aangetroffen en onderzocht.

Daarbij werd gebruik gemaakt van een explosievenhond en de ontmijningsdienst van het leger kwam ter plaatse. Bij het onderzoek zijn vermoedelijk geen explosieven gevonden. In ieder geval is het alarm opgeheven.

Ook bommelding in Carré

Deze ochtend werd ook de dancing Carré in Willebroek ontruimd. Volgens burgemeester Eddy Bevers (N-VA) moest dat nadat de brandweer een telefonische bommelding had ontvangen. Er werd een perimeter van 200 meter ingesteld en er vond een sweeping plaats door de politie en ontmijningsdienst DOVO, maar die zou niets opgeleverd hebben. Er volgt allicht nog een onderzoek naar de identiteit van de beller.

Het incident zorgde voor heel wat verkeershinder, omdat de A12 in beide richtingen werd afgesloten. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners