Bogaert wil investeren tegen cyberaanvallen

22/04/13 om 07:43 - Bijgewerkt om 07:43

Staatssecretaris voor Modernisering van de Openbare Diensten Hendrik Bogaert (CD&V) waarschuwt voor "een serieuze vloedgolf aan cyberaanvallen."

Bogaert wil investeren tegen cyberaanvallen

© Image Globe

Staatssecretaris voor Modernisering van de Openbare Diensten Hendrik Bogaert (CD&V) waarschuwt voor "een serieuze vloedgolf aan cyberaanvallen". "Dit is het moment om te investeren in de beveiliging van onze netwerken en systemen", stelt hij in De Standaard.

"Er dreigt een serieuze vloedgolf aan cyberaanvallen. We moeten ons daarop voorbereiden en de nodige budgetten vrijmaken om ons ertegen te verweren. Ik schat dat er zo'n twintig miljoen aan investering nodig is om een inhaalbeweging te maken", stelt Bogaert.

Zeven zware aanvallen

Vorig jaar noteerde de overheidsdienst voor Informatie- en Communicatietechnologie Fedict zeven zware aanvallen op websites van de federale overheid. De aanvallen zijn erop gericht sites te doen crashen door ze met enorme hoeveelheden dataverkeer te bestoken.

Tegen één van die aanvallers, een 19-jarige uit Nijvel, loopt op dit moment in Brussel een strafproces. Premier Elio Di Rupo stelde deze winter een cyberstrategie voor. Fedict kan daar volgens Bogaert een sleutelrol in spelen. (Belga/AVE)

Onze partners