Bob-controles: minder betrapt, maar nachten blijven problematisch

22/09/15 om 05:32 - Bijgewerkt om 05:31

Nooit eerder zijn zo weinig bestuurders betrapt op dronken rijden als tijdens de Bob-campagne van afgelopen zomer. Amper 3,5 procent van de gecontroleerde bestuurders blies positief, terwijl vorige zomer nog 4,1 procent te veel gedronken had. Maar 's nachts heeft meer dan de helft van de gecontroleerden gedronken.

Bob-controles: minder betrapt, maar nachten blijven problematisch

© Belga

Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

De lokale en de federale politie voerden deze zomer tijdens twaalf weken 292.365 tests uit, of 3.360 per dag. Dat is een stijging van 30,2 procent in vergelijking met de zomer van 2014, zo blijkt uit de cijfers die volgens de kranten circuleren in regeringskringen, bij politiediensten en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV).

Bij het lage aantal positieve tests moet wel een belangrijke kanttekening worden geplaatst. Er werd vooral in de week en overdag gecontroleerd, daar waar het probleem in de avonduren en vooral in de nachtelijke weekenduren te vinden is.

's Nachts, blijkt volgens de kranten, blies meer dan de helft van de chauffeurs positief.

Regionaal verdeeld zijn in Vlaanderen West-Vlamingen het vaakst op dronken rijden betrapt (4,9 procent), tegen Antwerpenaren het minst (2,6 procent).

In België spant Henegouwen de kroon met 6,9 procent positieve tests.

(Belga/RR)

Onze partners